Обвинените за убийството във Враца братя нямат забрана да напускат страната

13:49, 16 яну 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двамата братя, задържани за смъртта на 18-годишния Тодор във Враца, нямат забрана да напускат страната, съобщи Нова тв, като цитира говорителя на Окръжния съд във Враца Снежана Наумова.

Ден по-рано Десислав и Иван Дамянови бяха освободени под домашен арест. Първоначалното им обвинение „по непредпазливост“ беше променено на „умишлено, от хулигански подбуди“ след намесата на главния прокурор Сотир Цацаров, който изпрати спешна проверка на място. Тодор почина в болница, след свада с двамата и последвал побой.

Засега обаче разследващите не огласяват официално данните от аутопсията, но се появи и версия, че е имал сърдечно заболяване, което може да е довело до смъртта му. Родителите на Тодор обаче опровергаха тази информация пред бТВ.

„За мен това, което те се опитаха да направят, може би, е нещо, което те са правили и друг път. Задавам си въпроса колко такива случаи не стигат до медиите”, заяви братът на Тодор Ивайло. Той коментира и първоначалното обвинение „по непредпазливост“ с думите, че това е нещо нормално за Враца, като знаят хората как работят там институциите.

„Хората там са корумпирани, корупцията е там на всяко ниво. Разбира се, доказателства няма , каза Ивайло Йорданов.

Младият мъж не е знаел, че брат му носи бокс, но призна, че също притежава – както много българи. „Това се носи в България, защото никой не ти дава сигурност, това се носи за самозащита”.

Бащата Емил разказа, че е видял с очите си нараняванията по тялото на Тодор. Според родителите, няма как само единият от Пламенови да е бил сина им, при положение че травмите са и отпред, и откъм гърба. Те запитаха щом на третия ден са установени над 20 удара, то колко са били в първия ден, когато официалната версия е била, че Тодор не е бил бит.

Открита е и дарителска сметка за семейството на Тодор, които са в затруднено положение и не могат да посрещнат разходите по погребението му, съобщи още бТВ.

За тази вечер във Враца отново има насрочен протест. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама