Старозагорско семейство върна откраднато куче на стопанката му

13:01, 16 яну 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорско семейство, което купило кученце, без да знае, че е откраднато, го е върнало на стопнката му в Бургас. Собственичката му Доли Стефанова разказва пред  Бургас топновини.бг, че го е търсило упорито цели пет месеца.

 Малкото четириного от породата чихуахуа, на име Мерилин, е било продадено на  старозагорско семейство през октомври м.г.  То изчезва на 25 юли м.г. от двора на фамилната къща на Доли Стефанова в бургаския квартал „Сарафово”.

Според стопанката му,  няколко дни преди изчезването на кучето,  е забелязала съмнителни мъж и жена да обикалят край къщата. На няколко пъти те са закачали Мерилин и останалите кученца на семейството през оградата. Понеже Мерилин била най-доверчива от животните, крадците избират точно нея. Непознатите  се придвижвали с бургаска червена "Лада", която  имала багажник на покрива.

В Стара Загора мъжът е успял да изтъргува две кученца - Мерилин и едно йорки. Разказвал на купувачите, че заминава за чужбина и затова се налагало да си продаде домашните любимци.

Преди седмица обаче новите стопани на Мерилин попадат на материал за нея в социалната мрежа. Прочитат, че Мерилин се издирва, и макар че са се привързали към животинката,  взимат тежкото решението да се разделят с кученцето и да го върнат на  стопанката му.

„Много съм щастлива,  че все още са останали съвестни и отговорни хора, които са взели решение да върнат кучето, макар да имат дечица, които също не искат да се разделят с него. Обадиха ми се, пратиха ми снимки,  аз отидох в Стара Загора и го взех”, разказва  Доли Стефанова и благодари на Бог, и на съвестните старозагорци, че чудото се е случило.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама