Без сериозни проблеми заради снега в София до обяд (снимки)

12:48, 16 яну 16 25 621 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До обяд няма сериозни пътно-транспортни произшествия, всички основни булеварди на столицата са почистени до черно. Машините почистват. Няма задръствания или затворени пътища и булеварди. Това съобщи за София Topnovini.bg началник на отдел „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев.

„Снеговалежът се увеличи, но до момента има само леки пътно-транспортни произшествия с материални щети“, уточни той.

От „Пътна полиция“ съветват хората, които тръгват на път, да почистят хубаво автомобилите си, да ги подгреят и да затоплят купетата. „Трябва да шофират изключително внимателно, защото пътищата са много хлъзгави. Да проверят налягането на гумите си, чистачките, да си слагат предпазните колани и да карат с ниска скорост. В момента в София температурата е -1 градуса“, допълни комисар Тенев.

Той подчерта, че на всички централни булеварди в столицата има достатъчно патрулни екипи. „Една част от тях посещават само пътно-транспортни произшествия, а друга - подпомагат снегопочистването“, уточни още шефът на „Пътна полиция“.

От пресцентъра на Столична община съобщиха, че в момента на терен работят 101 снегопочистващи машини, като извършват дейности срещу заледяване и избутване на снежна маса, където е необходимо. Обработват се улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, опасни и стръмни участъци, мостове.

В София няма места без електроснабдяване. Градският транспорт към момента се движи по всичките си маршрути. Градът е проходим при зимни условия.

От Столична община напомнят, че през днешния ден за София е обявен оранжев код с валежи от сняг и вятър. Шьофьорите да използват автомобилите си само оборудвани за движение при зимни условия, както и да карат със съобразена скорост и да спазват дистанция.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова заяви пред „Фокус“, че в момента продължават дейностите по пътните платна, а обработките в планинските райони са започнали в 4 часа, като първо са извършени на Витоша и Панчарево, а след това и във всички 24 района. „Моля гражданите да се съобразяват със зимните условия и с обявения оранжев код, да излизат подготвени за движение при зимни условия, автомобилите и пешеходците да бъдат внимателни. Ще се работи през цялото време”, подчерта Фандъкова. За планинските райони в общината тя обясни, че опесъчаване е извършено и на двата пътя в Природен парк- Витоша - кв. „Драгалевци”, хижа Алеко и кв. „Бояна”, местност „Златни мостове”.

Кметът на София допълни, че при необходимост временно ще се спира движението за почистване на пътни платна, а ако се наложи, ще се затваря и пътят за Витоша.  

Проверка на София Topnovini.bg показа, че все още не се почиства в малките квартални улици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама