Шумен се включва в национален протест за промяна на статуквото

12:29, 16 яну 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шумен е сред 20 населени места в България, в които се организира "Национален протест за промяна на статуквото". Той е насрочен за днес от 16 ч., заявява се, че ще бъдат блокирани важни пътища, като сборният пунк за Шумен е на паркинга на Пени маркет в кв. Боян Българанов”.

Организацията е изцяло в социалната мрежа фейсбук, където към момента над 2 хиляди са проявили интерес към събитието, а 2.5 хиляди са потвърдили, че ще присъстват. Главен инициатор е страницата "Национален Протест срещу безобразията в България", за която се твърди, че е създадена "в памет на всички загинали от безхаберията и безобразията на политиците в България" без да се издава особена конкретика за хората, които стоят зад нея по места.

„До сега протестирахме мирно и законно, очаквайки адекватна реакция , нали живеем в демократична ,европейска страна . Уви , това не се случи. Не само останаха глухи и сляпи за исканията на народа , не само продължиха с нелепите си постъпки, но дори си позволяват да иронизират , подценяват и открито да се присмиват на българското гражданско общество” е написано в страницата.

Протестът е насочен към неадекватното отношение на властта към пенсионерите, майките,децата, бедните ,гладните, безработните, болните, хората в неравностойно положение, цените на тока , винетките, горивата , лекарствата, бежанците и не на последно място охраната поверена на южната ни съседка, съобщават още в социалната мрежа.

На фейсбук страницата са изложени и някои от исканията на недоволните - смяна на формата на управление в България, управление без партии и лустрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама