Шон Пен се страхува за живота си след интервюто с Ел Чапо

12:16, 16 яну 16 / Свят 25 210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Интервюто на Шон Пен с наркобоса Хоакин Гусман – Ел Чапо не е помогнало на мексиканските власти за залавянето на престъпника, но коментарите и засиленията медиен интерес застрашават живота на актьора. Това сподели бившият съпруг на Мадона в интервю за американската телевизия Си Би Ес.

„Срещнахме се на 2 октомври, много седмици преди да го хванат и на съвсем различно място", заяви Пен в разговор с журналист.

Припомняме, че в началото на месеца мексиканските власти успяха да заловят Гусман, който избяга от затвор в страната юли миналата година. Ел Чапо е считан за един от най-влиятелните наркотрафиканти в света.

Малко след ареста му стана ясно, че актьорът Шон Пен е успял да вземе ексклузивно интервю от наркобарона, което се поияви на страниците на списание "Ролинг Стоун", докато последният се е криел от властите. По-късно мексиканската прокуратура заяви, че срещата между Шон Пен и Ел Чапо е помогнала да се установи местонахождението на Гусман.

„Мексиканското правителство беше унизено от факта, че някой го е открил преди тях. А ние всъщност не го открихме. Отправихме покана за срещата чрез контакт”, обясни Пен. Той заяви, че се притеснява за живота си, тъй като от наркокартела на Ел Чапо могат да сметнат, че е помогнал за разследването. За това Пен обвинява мексиканските власти. Освен това, известният актьор каза, че журналистическата мисия на интервюто, което беше публикувано в сп.„Ролинг Стоун” не е била изпълнена заради медийния шум около ареста.

„Надявах се, че с това интервю ще мога да започна дебат, относно политиката на САЩ спрямо наркотиците. Поставяме целия фокус и харчим парите си за залавянето на един човек, а още на следващия ден се появява друг”, обясни актьорът.

Коментарите на медиите бяха, че в мащабния си материал холивудският актьор е представил един идеализиран образ на престъпник, поръчал смъртта на десетки журналисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама