50 сдружения на собственици в област Добрич имат договори по програмата за саниране

12:10, 16 яну 16 25 219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регистрираните сдружения на собственици на жилища в област Добрич вече са 80, съобщават от областната администрация за напредъка по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.  От тях 53 са заявили интерес за финансова помощ.

Петдесет от сдруженията са сключили договори с общините за саниране на сградите. Най-голям е интересът към програмата в областния град Добрич, където собственици на апартаменти в панелни блокове са се обединили в 48 сдружения, а регистрираните заявления са 41. Сключени са договори с общината и вече са предприети стъпки за обновяване на сградите от 38 сдружения. Сред останалите общини най-активни са собствениците на жилища в Тервел, където са регистрирали 19 сдружения, а сключените договори са 6.

Вече има проявен интерес към програмата и в община Каварна. Там са регистрирани 8 сдружения на собственици, от които 3 вече имат подписани договори. В Балчик споразумения с общината имат собствениците на 2 панелни жилищни сгради, а в Ген. Тошево – на една.

Общината е сключила договори с шест сдружения, а два жилищни блока в комплекс "Изгрев" вече са напълно обновени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама