Яне Янев изпратил СМС-а на Борисов от „Яневагейт“ във ВСС

11:40, 16 яну 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на РЗС Яне Янев, който е съветник на премиера по корупцията, твърди, че той е изпратил на премиера Бойко Борисов СМС-а от заседанието на Висшия съдебен съвет, докато се обсъждаше случаят „Яневагейт“. За това съобщава в. „Струма“ като цитира Янев: „Да, аз изпратих SMS-а. Като съветник на г-н Борисов съм длъжен да го информирам за случващото се около него. Това съобщение съм го изпратил като форма на превенция, знаете откога съм радетел за конституционна и съдебна реформа, и няма нищо чудно, че една от темите, с които се занимавам, е съдебната система".

Янев обяснява, че като съветник държи министър-председателят „да е наясно какво се случва в системата, защото в крайна сметка отговорността за съдебната реформа е на правителството".

Пред Нова тв Янев заяви, че не е получил информацията от член на ВСС, но няма да каже кой, за да не бъде подложен на репресии. 

След СМС-а от заседанието на ВСС в четвъртък: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите за двете каки. Не го приехме" Борисов спешно отиде там и обвини шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов в политическа намеса.

Вчера пък той съобщи, че СМС-ът не е получен от член на ВСС, а от негов съветник. Няма обаче обяснение на текста „да ви викаме, не го приехме“, което подсказва, че авторът има право на глас в съвета. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама