Григор Димитров докосваше титлата в Сидни, но Троицки го спря

10:42, 16 яну 16 / Спорт 25 620 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Григор Димитров не успя да спечели своя пети трофей от ATP турнирите. Най-добрият български тенисист загуби финала в Сидни от сърбина Виктор Троицки с 1:2 сета. Двубоят продължи близо два часа и половина, като българинът имаше един мач бол, от който обаче не успя да се възползва. Гришо спечели първия сет, но допусна пълен обрат, като в крайна сметка отстъпи след тайбрек.

Два пробива на Гришо и категоричен успех в първия сет

Срещата започна много добре за Гришо като той успя да пробие сервиса на съперника си още в първия гейм. След това затвърди пробива, като спечели трудно своето подаване.

Последваха размяна на геймове при сервиране. Двамата не допускаха сериозни грешки и спечелиха подаванията си, като резултатът стана 3:2 в полза на Гришо при негов сервис.

След това българинът показа максимума от себе си и успя да пробие още един път Троицки и дръпна с 5:2. В решаващия гейм за взимане на сета Димитров сервира и без проблеми успя да вземе първата част с 6:2 гейма.

Без спечелен сервис гейм за Димитров във втория сет

Вторият сет започна идентично като първия, само че в полза на сърбина. Троицки успя да спечели подаването си, след което проби Гришо и дръпна с 2:0 гейма.

Българинът сякаш се стресна и след силна игра върна пробива. С добър сервис той спечели гейма си за 1:2. Троицки обаче нямаше какво да губи и рискува при последвалото подаване на Димитров. С няколко добри удара той си върна преднината от два гейма. Не среща трудности и при подаването си и направи резултата 4:1 в негова полза.

Последва срив в играта на Гришо и той отстъпи в следващите два гейма за крайното 1:6 в сета. Така българинът не успя да спечели нито един свой сервис гейм във втората част на мача.

Тайбрек реши титлата

В решаващия сет двамата тенисисти започнаха с размяна на геймовете, в които подават, като резултата стана 2:1 за Димитров. В следващия гейм българинът посрещаше и имаше реален шанс да го спечели, но в крайна сметка Троицки изравни.

Размяната на геймовете продължи до 4:4, като двамата не бъркаха в подаванията си. След това обаче Троицки изненада Гришо и го проби, с което си осигури сервиране за титлата. Най-добрият ни тенисист не трепна и след страхотни отигравания се върна в мача и изравни за 5:5. Съперниците не сгрешиха в своите геймове след това и доведоха мача до тайбрек.

Той беше много успорван, но в крайна сметка Троицки го спечели с 9:7 и не позволи на Гришо да спечели своята пета титла в кариерата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама