Варненци ще подкрепят националния протест срещу безобразията в България

09:58, 16 яну 16 25 586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Паркингът пред магазин "Метро" е сборният пункт във Варна на националния протест за промяна на статуквото у нас. Инициативата се организира в социалната мрежа Facebook и трябва да обхване около 20 точки в цялата страна. Демонстрацията в морската столица е насрочена за 15:30 часа днес.

Главен организатор на събитието е фейсбук страницата "Национален протест срещу безобразията в България", за която се твърди, че е създадена в памет на всички загинали от безхаберията и безобразията на политиците в България, без да се издава конкретика за хората, които стоят зад организацията на протеста по места.

Гражданското недоволство, което заплашва да блокира важни пътни участъци, е насочено към всички безобразия в държавата. "Неадекватното отношение на властта към пенсионерите, майките, децата, бедните, гладните, безработните, болните, хората в неравностойно положение, цените на тока, винетките, горивата, лекарствата, бежанците и не на последно място – охраната, поверена на южната ни съседка!", заявяват организаторите, които настояват за смяна на формата на управление в България, което да се случва без партии, както и за "лустрация на всички, участвали в политиката до този момент".

"Това, което трябваше да се случи преди 26 години, да го направим сега. Партиите се правят, че мислят и милеят за хората, но уви, това не е така. Да излезем и да променим нещата. Стига делене. Време е за обединение срещу системата им. Системата, в която едни, незнайно как избрани, определят правила, по които те забогатяват всеки ден, а хората умират в нищета! Стига страх! Те трябва да си ходят всичките, без значение как са се боядисали!", зоват организаторите, които декларират, че зад тях не стои нито една партия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама