„Празник по никое време“ – премиера на сцената на Театър Весел

09:58, 16 яну 16 / Култура 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В съботния афиш на Куклен театър Весел, на 16 януари  от 11.00 часа в читалище „Искра“ в старата столица, ще се състои „Празник по никое време“. Премиерният спектакъл на сцената на търновския театър е първото заглавие, с което популярните куклени актьори ще зарадват любимите си зрители в първия месец от новата 2016 година. Едноименният спектакъл  е създаден от Веселин Василев. Музикалното оформление е дело на Петър Атанасчев , а куклите – на Стефка Кювлиева. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.

От последната си изява на международна сцена в Борнео, Малайзия, в края на 2015 година, Театър Весел се завърна с Награда за най-добър детски спектакъл – „Не се предавай!“, съобщи директорът на културната институция.

Интерактивното представление с участие на публиката доказва големия интерес на зрителите към този тип спектакли. В тази стилистика е и предстоящото премиерно представление „Празник по никое време“ на сцената на кукления театър във Велико Търново.

"Какво се случва, когато двама актьори – Зеленото конферансие и Оранжевото конферансие – се появят в точния ден, в точния час, но на друг адрес? Много просто –  започва „Празник по никое време“. Та нали навсякъде, където има деца, има и повод за празник", споделя Веско Василев - директор на театъра. 

В помощ на актьорите са и куклите със своите музикални етюди, игрите за децата, изненадите и песните, а това е гаранция, че „Празникът ще е чудесен“ (както се пее в песента).

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър Весел се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама