Побойник нападна с нож първокласник пред ОУ "Йордан Йовков"

08:52, 16 яну 16 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди време хулиганът е арестуван за побой и блудствени действия

Районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 15-годишен от Плевен, отнел противозаконно сумата от 25 стотинки от по-малко дете. Това съобщават от пресцентъра на обвинението.

15-годишният С. А. е бил непълнолетен в момента на извършване на постъпката, но е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, се уточнява в съобщението. При грабежа хулиганът употребил сила и заплашване.

Обвиняемият не учи и не работи, не е осъждан, но се води на отчет в Детска педагогическа стая за извършени противообществени прояви- хулиганска проява с нанасяне на средна телесна повреда през 2011г. и- грабеж с блудствени действия през 2014г. Има наложена възпитателна мярка по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

На 18.септември 2015г. решил да си набави пари по неправомерен начин, като непосредствено пред ОУ „ Й. Йовков“ пресрещнал ученик. Момчето излизало от училището, след като приключило занималня с намерение да се прибира в къщи. Обвиняемият го попитал колко е часа, след което го заплашил, че носи в себе си нож, с който ще го прободе и хвърли в близкия изкоп, ако не му даде парите си. Отправяйки заплахите нанесъл няколко удара с юмрук по раменете и гърба и шамар по лицето на детето. Силно изплашен ученикът , извадил от джоба си 25 стотинки, които имал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане в Районен съд Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама