Делфини и плакети на световни столици красят варненското ларго

08:48, 16 яну 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гербът на Община Варна, 192 плакета на световни столици и пластика на делфини ще са част от новия вид на пешеходната зона. Гербът, чиито размери са около 3 метра, е изработен от полиран гранит и e пред Фестивалния и конгресен център. В средата на ларгото пък е монтирана пластика с делфини, изработена от бронз. Целта е тя да се превърне в любимо място за снимки на варненци и гостите на града, обясни проектантът арх. Александър Минчев.

В настилката пред паметника на Стефан Караджа ще бъдат монтирани плакети на 192 световни столици. Те са изработени от неръждаема стомана и са разположени в географската посока, в която се намират спрямо Варна. Идеята е да се покаже връзката на града с останалите столици, каза арх. Минчев. 

Започна и поставянето на нови пейки на ларгото - от хотел "Черно море" до входа на Морската градина. Ремонтът е по проект "Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих". Предстои да бъдат монтирани и две електронни табла, на чиито екрани ще се излъчва информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама