"Блумбърг ТВ България" със специален обзор за "Тракия икономическа зона"

07:58, 16 яну 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кои нови инвеститори са привлечени през 2015 г. и колко са потенциалните инвестиции за 2016 г. в "Тракия икономическа зона" /ТИЗ/ ще стане ясно в обзорното предаване "Клуб Investor.bg", което ще бъде излъчено днес от 20 часа по "Блумбърг ТВ България". Това съобщиха от ръководството на зоната.

Освен икономическите перспективи на района около Пловдив инж. Емил Янков, ръководител проекти в ТИЗ и водещият Ивайло Лаков ще коментират и откриването на нови работни места и наболялата тема за нуждата от квалифицирани кадри.

Екипът на зоната е инициатор и активен участник в дискусии и форуми, свързани с адаптирането на образованието към нуждите на бизнеса. "Клъстер Тракия икономическа зона" кандидатства с фирми от ТИЗ по европейски проекти, свързани с наемането, обучението, квалификацията и преквалификацията на кадри.  

Предаването с тема "Тракия икономическа зона – пътят на успеха“ по "Блумбърг ТВ България" ще даде отговор и на въпроса как Пловдив, чрез ТИЗ, се превърна в индустриалната столица на България. Явно моделът "публично-частно партньорство" е в основата на просперитета на икономиката в региона.

Както е известно развитието на "Тракия икономическа зона" се подпомага от 9 общини и няколко клъстера. Тя се обособи с решение на Областният съвет за развитие през февруари миналата година и като първия в България Район за целенасочена подкрепа от държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама