Какви доходи декларираха управниците в Разградско

07:37, 16 яну 16 / Политика 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сметната палата публикува встъпителните и финалните имуществени декларации на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности, подадени за периода от 9 юни до 30 декември 2015 г.  От декларациите на управниците в Разградско става ясно, че те са вложили парите си основно в апартаменти и ниви, и изплащат заеми.

Доходите на местната власт

Новият кмет на Разград д-р Валентин Василев е подал уведомление още като народен представител, че не са настъпили промени в имотното му състояние.

Заместничката му Галина Георгиева-Маринова е декларирала пред Сметната палата апартамент в Разград и къща в село Осен. Заедно със съпруга си притежават лек автомобил, отчела е и потребителски заем от 18 000 лева на името на съпруга си.

Вторият заместник-кмет Ердинч Хасанов притежава къща с двор, магазин и ниви в Ясеновец, както и офис в Разград. Декларирал е също ипотечен кредит от 58 000 лева и потребителски кредит от 10 000 лева. В декларацията си е обявил и дялово участие в  "Аско-Арс"ЕООД”.

Бившият кмет Денчо Бояджиев е представил две декларации. Във втората, която е към датата на освобождаването му от длъжност е декларирал три апартамента, три къщи с двор, магазин и гараж, всичките в Разград. Обявил е също, че притежава ниви в Разград, а съпругата му в – Осенец. Собственици са също на лек автомобил. Наличните средства на Бояджиев са 5600 лева, а на съпругата му – 1720 лева. Според декларацията

Семейството има и банкови влогове в страната в общ размер на 102 772 лева.Бояджиев изплаща и кредит от 3200 лева, изтеглен от Експресбанк.

Председателят на Общинския съвет Надежда Радославова е декларирала, че при встъпването си в длъжност е била собственик на апартамент и погасява кредит от 10 000 лева. 

Кметът на Завет Ахтер Велиев е подал уведомление, че няма промени по декларацията си.

Според обявените пред Сметната палата данни новият кмет на Исперих Бейсим Руфад заедно със съпругата са собственици на магазини, складови помещения, парцели и къщи с двор в Исперих, Завет и Белинци. Те притежават също стопански постройки, ниви и трайни насаждения. Собственици са на лек автомобил, джип и камиони. Бейсим Руфад изплаща банков кредит от 250 000 лева към Банка ДСК.

В декларацията на новия кмет на Кубрат Бюрхан Исмаилов е записано, че е собственик на апартамент във Варна, дворни места в Точилари и ниви. Декларирал е налични парични средства в размер на 6 000 лева и кредитна карта с размер на задължението 7900 лева. Той има и дялово участие в Бимекс ООД и притежава 14 850 в Динамика Инвест АД.

Кметът на община Лозница Айхан Хашимов е декларирал пред Сметната палата само един автомобил.

В декларацията си кмета на Самуил д-р Бейтула Сали е е посочил, че притежава кща с двор, 9000 лева спестявания от заплати, а задълженията му към банки надхвърлят 15 000 лева.

Кметът на община Цар Калоян Даут Аляовлу е декларирал дялови капитали на съпругата му в три дружества, както и две пътувания до Турция.

Доходите на първите в Областната управа

Новият областен управител Манол Кившанов отчита две къщи с двор и ниви в Цар Калоян, както и два автомобила. Декларирал е налични средства над 9 000 лева и заем от 11 000 лева.

Заместничките му Виолета Тодорова и Нурие Црънгалова са представили пред Сметната палата уведомления, че през годината нямат промени в имотните си състояния.

Доходите на народните представители

Народният представител от ДПС Ахмед Ахмедов е декларирал къща и апартамент в Разград, той притежава също къща, кафетерия, склад и терен в Цар Калоян. Освен това със спестявания е придобил ниви и трайни насаждения в Костанденец, Цар Калоян и Разград. Депутатът е обявил, че има 10 000 лева налични парични средства и два банкови заема към ЦКБ 60 000 лева, а спестяванията му от заплати също в ЦКБ са в размер на 54 306 лв.

Независимият народен представител Гюнай Хюсмен, заедно със съпругата му Махмуре са собственици на ниви в населени места на община Исперих, закупени със дивиденти. Депутатът е декларирал и лек автомобил Мерцедес за 250 000 лева. Освен това в годишната си декларация Хюсмен е записал банков влог в размер на 183 700 лева, а съпругата му има на влог 107 500 лева. Народният представител и съпругата му имат над 340 000 лева доходи от трудови взаимоотношения, извън тези за заеманата длъжност, а от наеми са получили 24 624 лв. В декларацията на Хюсмен е записано също, че е получил 161 500 дивиденти от "Северагро" ЕООД , 353 400 от Караджа-Фаг ООД, 126 430 лева рента от земеделски земи и 68 100 лв. рента на съпругата му.

Михаил Тодоров от ГЕРБ е декларирал, че притежава четири апартамента и офис в Разград, както и къща с двор и парцел в Каменово. Той е придобил 37 дка ниви в Каменово и в Дебелец, декларирал е също 13 дка пасище и три дка гора в Каменово. Собственик е на лек автомобил Сеат Ибиза. Погасява ипотечен кредит от4417 лева, изтеглен от Сосиете Женерал Експресбанк.

В декларацията на депутата Хасан Адемов от ДПС е записано, че притежава лек автомобил Опел инсигния за 23 000 лева. Спестил е  от  заплати 10 000 лева и изплаща автолизинг-остатък от 22 800 лева. Декларирал е също две кредитни карти от общо 30 000 лева и един кредит-остатък за 2 440 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама