Организиран във фейсбук "Национален протест за промяна на статуквото" заплашва да блокира Дунав мост

06:46, 16 яну 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Национален протест за промяна на статуквото" е насрочен за днес от 16 ч. на около 20 места в цяла България. Организацията е изцяло в социалната мрежа фейсбук, където към момента 2.2 хиляди са проявили интерес към събитието, а 2.5 хиляди са потвърдили, че ще присъстват. Главен инициатор е страницата "Национален Протест срещу безобразията в България", за която се твърди, че е създадена "в памет на всички загинали от безхаберията и безобразията на политиците в България" без да се издава особена конкретика за хората, които стоят зад нея по места.

Заявява се, че ще бъдат блокирани важни пътища, като за сборен пункт за Русе е обявен Дунав мост. Основно мото на протеста е "Не искате да ни чуете! Тогава ще ни видите!".

"Това което трябваше да се случи, преди 26 години, да го направим сега. Партиите се правят, че мислят и милеят за хората, но уви това не е така. Да излезем и променим нещата. Стига делене. Време е за обединение срещу системата им. Системата в която едни незнайно как избрани определят правила, по които те забогатяват всеки ден, а хората умират в нищета! Стига Страх! Те трябва да си ходят всичките, без значение как са се боядисали!", зоват организаторите, които заявяват, че зад тях не стои нито една партия.

"Протестът е национален и е обърнат към всички безобразия, случващи се в държавата! Неадекватното отношение на властта към пенсионерите, майките, децата, бедните, гладните, безработните, болните, хората в неравностойно положение, цените на тока , винетките, горивата, лекарствата, бежанците и не на последно място охраната поверена на южната ни съседка!", заявяват още организаторите, които настояват за смяна на формата на управление в България, което да се случва без партии, както и за "лустрация на всички, участвали в политиката до този момент".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама