Домашен арест за обвиняемите за убийството във Враца

19:19, 15 яну 16 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът реши братята Иван и Десислав Дамянови, обвиняеми за убийството на 18-годишния Тодор във Враца, да бъдат под домашен арест. Съдиите не уважиха искането на обвинението за "задържане под стража", съобщиха от прокуратурата, а решението е на Окръжния съд във Враца.

След забележка двамата братя пребиха до смърт младежа, като първоначалното обвинение от Окръжната прокуратура гласеше "по непредпазливост". След спешна проверка, разпоредена от главния прокеряр вчера, тя беше променена на "умишлено убийство от хулигански подбуди. 

Междувременно във Враца продължава тпротестите след инцидента, а в интернет върви петиция с искан за доживотен затвор за двамата братя. 

Близки и познати на починалия Тодор са блокирали двата изхода на Съдебната палата и очакват обвиняемите братя Иван и Десислав Дамянови да бъдат изведени, предаде „Фокус”. Някои от събралите се граждани заплашват, че ще се вдигнат на бунт и ще се саморазправят с обвиняемите.

Решението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок. След произнасяне на съда един от братята заяви, че няма вина за смъртта на 18-годишния младеж и каза, че той пръв ги е нападнал и дори когато е припаднал на улицата, се е опитал да му окаже помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама