Адвокат се усъмни в системата за случайно разпределение на делата в Окръжен съд - Благоевград

19:09, 15 яну 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адвокат се усъмни в системата за случайно разпределение на делата в Окръжен съд - Благоевград и обвини председателя на съдилището Катя Бельова, че ги разпределяла сама за себе си.

"Като юрист аз не искам съд, в който председателят да разпределя дела сам на себе си и да затваря съда, когато и както му скимне. Не искам съдия, който сезира прокуратурата и ме глобява, а след това "безпристрастно" гледа дело, по което съм страна. Не искам да упражнявам професията, която обичам, пред облечени в тоги самозвани "каки", за които правото не означава нищо. Не искам "частен", а честен съд. Защото "частни" могат да бъдат само интересите, пачките и "кошниците с плодове". Съдиите могат и трябва да бъдат единствено честни (и компетентни)", коментира адвокат Стефанов.

Юристът посочва за пример определена фирма - кредитор, подала четиринайсет искови молби до най-голямото съдилище в Югозападна България. Системата обаче разпределила пет от тях на Бельова, други две на съдия Стойка Янева - Мирчева. За последната Стефанов твърди, че е командирована и зависима от шефката на Окръжния съд, предаде "Капитал".

Адвокатът прави математически изчисления, които показват, че 60% от заведените дела са разпределени на Катя Бельова и нейната подчинена Янева. Други 25% са гледани от Надя и Петър Узунови. Никой от тях обаче не уважава обезпечителния иск срещу фирмата., която е получила сумата и не я е върнала. Вместо това съдия Бельова се обидила на подателката на иска и й наложила глоба от 300 лева.

Той подозира, че неговото твърдение може да се изтълкува и като опит за бламиране на преизбирането на Катя Бельова за председател на Окръжен съд - Благоевград и не отрича, че в това  има определена доза истина.

Целият коментар може да прочетете тук

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама