Столична община може да затваря булеварди заради очаквания сняг

18:45, 15 яну 16 25 683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При необходимост ще бъдат затваряни поетапно за движение булеварди, както евентуално и пътищата за Алеко и Копитото заради очакваното влошаване на времето в следващите дни. Това е решение на оперативния щаб за поддържане на града при зимни условия, съобщават от пресцентъра на общината.

За събота, 16 януари, е обявен оранжев код за опасно време със силен снеговалеж и вятър.

Първостепенна задача е осигуряването на проходимост в града при зимни условия , осигуряване на движение на масов градски транспорт, достъп до болници и училища, почистване на главни улици и булеварди в районите, обясняват от общината.

Ще се наблюдават входно-изходните магистрали, стръмни и опасни участъци в града, както и мостовете. Ще има промяна и в движението на тежкотоварни автомобили, но не се уточнява каква.

Общината е поискала от „ЧЕЗ разпределение - България“ АД, „Софийска вода“ АД и „Топлофикация“ ЕАД пълна мобилизация на екипите за отстранявана на аварии и възстановяване на захранването.

В щаба влизат представители на Столичната община, СДВР, Областно пътно управление към Агенция „Пътна инфраструктура“, Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Център за спешна медицинска помощ –София, Център за градска мобилност , фирмите, ангажирани с почистването и експлоатационните дружества, работещи на територията на София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама