Студенти решават чрез референдум дали да се срещнат със Слави Трифонов

17:53, 15 яну 16 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Референдумът излиза извън пределите на национално допитване. Един мини референдум сред студентското общество на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (СУ) ще се проведе, за да се реши дали да има среща в университета със Слави Трифонов.

До това решение стигна Студентският съвет към СУ, след като ректорът проф. Анастас Герджиков отказа среща на шоумена със студенти от Факултета по журналистика. Причината е, че по този начин се нарушава правилникът на университета, в който се забранява политическа дейност в СУ. От ректората имат притеснения, че дискусията ще премине в обсъждане за набиране на подписи за национален референдум, иницииран от телевизионното шоу.

Студентският съвет реши на свое извънредно заседание в сряда, че студентите ще определят евентуална такава среща на територията на учебното заведение чрез онлайн гласуване. Те ще могат да дадат своя глас до 16:00 часа на 17.01.2016 г. (неделя). Избирателната активност на студентите трябва да бъде не по-ниска от 13%, за да бъде допитването легитимно, съобщиха от Студентския съвет на сайта си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама