Чистят Варна превантивно заради очакваното застудяване

16:57, 15 яну 16 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дежурни екипи и техника на Аспаруховия мост, както и на пътя за квартал Виница, ще бъдат осигурени още от събота, 16 януари, заради очаквания снеговалеж. Работниците трябва да са готови да реагират във всички райони на града, а почистването на спирките и подлезите ще започне от 5:00 часа сутринта.

На фирмите по чистота е препоръчано да извозят боклука преди очаквания снеговалеж, съобщиха от пресцентъра на Община Варна. Във връзка с мерките за осигуряване на нормален учебен процес при зимни условия от общинската дирекция "Образование“ са изпратили писма до директорите на всички училища и детски градини.

Включването на отоплителните системи в школата трябва да бъде съобразено със спецификите на сградите - в 0:00 часа в понеделник, 18 януари, за големи и трудно отопляеми сгради, и в 4:00 часа – за малките сгради. Не трябва да се допуска включването на отоплението да става само за час или два преди начало на учебните занятия, нито провеждане на учебен процес в неотоплени помещения.

"Енерго про - Мрежи" е в повишена готовност за отстраняване на последствията върху електроразпределителната мрежа при очакваното влошаване на атмосферните условия през почивните дни, съобщиха от компанията. 74 аварийни екипа на дружеството са готови да реагират своевременно при възникване на аварии по електрическите съоръжения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама