Институциите и пътно-почистващите фирми са в готовност при усложняване на зимната обстановка

16:37, 15 яну 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Институциите и пътно-почистващите фирми са в готовност за работа при усложняване на зимната обстановка през следващите дни.

Това стана ясно на работна среща, която днес беше свикана от  областния управител проф. Пенчо Пенчев.

Целта на срещата бе да се координират още по-добре действията между всички институции при очакваните ниски температури и обилен снеговалеж. Участие в разговорите взеха директорът на Областно пътно управление - Велико Търново Ростислав Стефанов, директорът на РД на ПБЗН - Велико Търново Красимир Кръстев, началникът на "Пътна полиция"- Велико Търново Атанас Атанасов, директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов и  комисар Стефан Николов и директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация" Йордан Иванов.

Според предоставената информация почистващите фирми разполагат с необходимата техника и са в готовност да реагират при усложняване на пътната обстановка. С оглед очакваното влошаване на времето и снеговалеж отговорните институции призовават водачите на МПС, на които им предстои неотложно пътуване, да тръгват на път само с автомобили заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Областният управител е в постоянна връзка и с екипите на БЧК и "ЕНЕРГО-ПРО" за координация и оказване на помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама