Община Поморие осъди покушението над Стоян Тончев

16:21, 15 яну 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на Община Поморие разпрати писмо до всички бургаски медии, в което остро и категорично осъжда извършения акт на насилие над журналиста и техен съгражданин Стоян Тончев.

„Считаме, че подобна проява, застрашаваща живота и спокойствието на всеки един от съгражданите ни, е недопустима и очакваме компетентните органи да изяснят неприятния инцидент в най-кратки срокове”, се казва в документа.

Припомняме, че нападението над поморийския журналист и общественик Стоян Тончев бе извършено вчера вечерта в близост до сградата на Община Бургас. 31-годишният Стоян е бил повален на земята от две непознати за него лица, едното от които е било с маска. Докато го удряли, го питали „Докога ще пишеш”.

В момента Тончев е настанен за лечение в МБАЛ Бургас, а прокуратурата е разпоредила на органите на МВР незабавно издирване и задържане на извършителите.

Стоян Тончев се яви като кандидат за кмет и за общински съветник от Партията на зелените на изборите през октомври. Той е известен и като един от най-отявлените противници на сегашното управление на морската община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама