За борба със снега и студа се готвят в Търговище

16:11, 15 яну 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 6 часа в понеделник основните улици в Търговище и общинската пътна мрежа трябва да бъдат почистени и проходими. По същото време се очаква да бъде осигурен достъп до болните на хемодиализа в селата Лиляк, Буйново и Голямо Соколово, като бъде извършено и опесъчаване в тези посоки. До 16 часа в същия ден трябва да бъдат разчистени по-малките отсечки и в селата.

Решението беше взето днес в общинската администрация, където  се проведе работна среща за предприемане на мерки по повод очакваните студове и снеговалежи през почивните дни.

На срещата стана ясно още, че в Търговище не трябва да бъде допускана тежка техника и ТИР-ове. Стоянките ще бъдат до КАТ, паркинга на акумулаторния завод, в квартал Въбел, с варианти до "Топливо" и бившия завод на "Кока Кола". Под наблюдение ще бъдат възловите точки със засилен пътникопоток. В чистенето на града ще бъдат включени паркингите, подходите към училища и детски градини. С магнезиеви соли или фракции със сол ще бъдат обезопасени кръстовища и спирки. От фирма БКС заявиха, че са заредени с необходимите количества материали.

"Напомняме на домоуправителите, ръководителите на администрации и фирми да поемат своите задължения, като разчистят от снега прилежащите площи. Контрольорите на Община Търговище ще проверяват и глобяват нарушителите по Наредбата за опазване на обществения ред. Разчита се паркираните автомобилите да не пречат на снегопочистващата техника", предупредиха от общинската администрация.

До 77 л./кв.м. валежи са прогнозните данни за почивните дни, като влошаването на времето започва още тази нощ. Преваляванията са от дъжд, който последствие ще премине в сняг. Северният вятър в неделя и минусовите температури ще бъдат предпоставка за образуване на преспи - подчертават специалистите от Общинския съвет по сигурност. Темпетарурите ще паднат до - 10/-15 градуса по C.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама