Русенският университет обмисля съвместни проекти с Военноморското училище

15:55, 15 яну 16 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ посети Русенския университет и обсъди с ректора, проф. Велизара Пенчева, възможностите за бъдещо партньорство, съобщават русенските домакини. В началото началникът на ВВМУ, капитан I ранг проф. Боян Медникаров, поздрави с избора проф. Пенчева и й връчи почетен плакет.

В хода на работната среща са били обсъдени вариантите за обмяна на опит и създаването на съвместни проекти по различни европейски програми. И двата университета имат общи партньори в Румъния и могат заедно да реализират инициативи, свързани с опазването на водите в река Дунав и Черно море. Били са разгледани възможностите за посещения на преподаватели от Морско училище в Русенския университет и за създаването на екипи, които да работят по общите проекти.

"Можем да изградим модел, който да покаже, че в България висшите училища умеят сериозно да си сътрудничат", твърди проф. Велизара Пенчева. "В момента все още разчитаме на индивидуалната инициатива на колегите, а сме в състояние на университетско ниво да търсим такива решения, които да подпомагат факултетите и дирекциите", допълва още тя. 

Гостите от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ са проявили интерес и към експозицията „Летопис на растежа“, създадена по повод 70-годишнината на Русенския университет. 

Днес в Русе се провеждат честванията, посветени на 135 години от създаването на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Кулминацията на тържествата ще бъде през месец май във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама