Местната власт в Шумен декларира парите и имотите си

15:52, 15 яну 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сметната палата публикува имуществени декларации на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности.

Сред тях са народните представители, кметовете, зам.-кметовете, председателите на общински съвети и други. 

В списъка на подадените декларации липсва кметът на община Шумен Любомир Христов, но той е декларирал имуществото си като народен представител през април 2015 г. За 2014 г. той е декларирал 40 хил.лв. в банков влог. Вписани са доходи от наеми - 38 500 лв, от рента - 11 300 лв., както и 10 080 лв от пенсия. Всички те са извън доходите за заеманата длъжност.

Неговите зам.-кметовете са регистрирали своите пари и имоти.

В декларацията на Росица Антонова са описани налични парични средства около 14 000 лв. Тя има и два банкови депозита за близо 35 хил. лв.

Зам.-кметът по строителството Боян Тодоров е посочил, че притежава идеални части от 3 гаража в Шумен, 4 апартамента, единият от които в София. Има също къща с двор в поповското село Помощица и парцел там, два офиса и два склада. На негово име фигурира и БМВ Х5, купен през 1999 г. Наличните му парични средства са около 3000 лв., а близо 6500 лв. държи в банков влог.

Светлана Маркова е декларирала идеални части от къща с двор и апартамент в Шумен, както и малко над 10 000 лв. налични парични средства.

Идеални части от къща, апартаменти в Шумен и Варна присъстват в декларацията на Татяна Костова. Тя има и част от японски лек автомобил „Тойота Корола”.

Пред Сметната палата е декларирала и жилищен ипотечен кредит за малко над 27 000 лв.

Зам.-кметът по образованието Найден Косев е вписал в декларацията си 2 апартамента и лозя в Шумен. Заедно с Мадлена Косева притежават „Нисан Примера” и „Тойота Корола Версо”. Общите му налични парични средства, които е декларирал, са 12 500 лв., посочил е и също толкова банков влог.

Председателят на ОбС Борислав Беджев е декларирал апартамент и гараж в Шумен и идеални части от други 3 апартамента в града, както и къща с двор в Оряхово.

Притежава лозя и нива във Врачанско. Той е посочил два автомобила в декларацията си  – „Фолкваген Венто” и „Тойота Авенсис”. Има и овърдрафт за 6000 лв.

Областният управител Донка Иванова  и нейните заместници Петко Шаренков и Селиме Кърджалиева са подали уведомления, че няма промяна в имотното им състояние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама