Бургаската каратистка Станислава Бойчева е хваната с допинг, губи си световната титла

15:39, 15 яну 16 / Спорт 25 991 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световната шампионка по карате киокушин Станислава Бойчева e уличена в употреба на допинг. В нейната проба е открит анаболният стероид метенолон, съобщи dnevnik.bg.

24-годишната каратистка от клуб "Самурай Бургас" е наказана със спиране на състезателните права за две години. Наказанието ще изтече на 1 януари 2018 г.

Резултатите на Бойчева са анулирани и тя губи титлата в категория до 55 кг, която спечели на шампионата в руския град Хабаровск през октомври.

Титлата се връчва на представителката на домакините Ана Вирабян. Българката Виолета Литовска получава сребърен медал, а бронзовият отива при Александра Лешниевска от Полша.

Още един българин е хванат с допинг на световното по киокушин - Христо Георгиев, който спечели бронзов медал в категория над 95 кг. В неговата проба са открити анаболните стероиди нандролон, норандростерон и норетиохоланолон.

Общо шестима от тестваните 56 медалисти са дали положителни допинг проби. Бойчева е единствената жена и единственият хванат с допинг шампион.

Останалите уличени в употреба на забранени стимуланти са иранците Фаршада Шахури и Бахмана Хандани, руснакът Светослав Еренков и Хоят Самехзада от Афганистан. Те също ще бъдат наказани по две години.

В резултат на анулираните резултати още един българин печели сребърен медал - Деян Братков, който си тръгна от Хабаровск с бронз в категория до 75 кг.

Станислава Бойчева бе избрана за спортист номер 2 на Община Бургас за 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама