Глобиха с 1 000 лева крадец на бутилки с алкохол от Благоевград

15:27, 15 яну 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С глоба от 1 000 лева се сдоби мъж, откраднал няколко бутилки с уиски от магазин на известна верига в Благоевград. Решението е на Районен съд - Благоевград.

Крадецът е посетил магазина на улица "Братя Миладинови" в областния град на 29 септември миналата година, отишъл до щанда с алкохол и си взел бутилка "Джак Даниелс" без да плати. Касиерката учтиво го помолила да си плати сметката, но той не й обърнал внимание. Стойността на откраднатото била 49,99 лева. Мъжът е бил разпознат от охранителните камери.

Месец и половина след това той посетил друг търговски обект на веригата и си взел две бутилки водка. Сложил ги под блузата си и се насочил към изхода. Една от служителките обаче го видяла и уведомила управителя на магазина. След това е уведомена и полицията. След това се опитал отново да вземе бутилка с уиски, но бил спрян от касиерките.

По време на разследването е установено ще общата стойност на откраднатия алкохол е 105,98 лева. Подсъдимият е безработен и с алкохолна зависимост.  Според съдебния състав, престъпленията са маловажни. Именно затова магистратите го освободиха от съдебна отговорност и му наложи глоба от 1 000 лева плюс 69 лева разноски по делото. Решението подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама