Лошото време отмени рязането на лентата на Кръговото в Русе

15:14, 15 яну 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Официалното откриване на Кръговото кръстовище се отменя, поради очакваните валежи и застудяване от утре". Това съобщиха от Община Русе днес.

Припомняме, че церемонията трябваше да се състои на 19 януари, като за прерязването на лентата се очакваше и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Както вече съобщихме, след неколкократни промени на крайните срокове първите автомобили по обновения основен пътен възел за Русе бяха пуснати около 19:36 ч. на 15 декември. Довършителните дейности по новите подлези, асансьорите, тролейбусната мрежа и др. обаче продължиха и след Нова година.

Обновяването на Кръговото с изграждането на подлези за пешеходци и велосипедисти е част от мащабния проект за "Интегрирана система за градски транспорт на Русе", който включва още свързване на квартал "Родина" с бул. "Липник" с "пробива Кауфланд", изграждане на 14 км велоалеи, въвеждане на електронна система за таксуване на пътници в градския транспорт, оформяне на бус ленти по бул. "Цар Освободител", изграждане на нови улици и подобряване на трафика и в квартал "Чародейка" и др.

Преустройството на кръстовището между булевардите "Липник", "Цар Освободител" и "Скобелев" всъщност започна още преди години, но обектът бе замразен и засипан с пръст поради липса на средства. Именно благодарение на 30-милионния проект той бе подновен едва наскоро.

Консорциум "Монолитпътконсулт груп", съставен от "Пътинженеринг“ ООД от Русе, "Монолит“ АД от Хасково, „Инжконсултпроект“ ООД от Варна и „Джи Ти Ер груп“ ЕООД от Русе, се зае с проектиране и реконструкция на кръговото движение по "Липник", доизграждане на пешеходен подлез в района и обособяване на лента за движение на автобуси по бул. "Цар Освободител". Договорът е за 8 762 697.82 лв. без ДДС и бе сключен едва на 14 април 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама