Фотомодел от Лондон помага за детския спорт в Стамболийски

13:59, 15 яну 16 / Любопитно 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Български фотомодел в Лондон ще помага за развитието на спорта в Стамболийски, съобщиха от общинската администрация. Тодор Тумбалев, който от няколко години е сред лицата на английската модна индустрия, организира събиране на парични дарения сред своите сънародници в чужбина.

Със средствата ще бъдат подпомагани детските спортни клубове в родния му град. Намерението на Тумбалев е да ангажира колкото може повече хора по света, които са родени, израснали или свързани по някакъв начин със Стамболийски.

"За целта ще създам група във Фейсбук и на страницата й ще публикувам сметка, на която ще се изпращат даренията. Сумата ще е символична - от пет паунда, пет евро или пет долара, но събрана от много хора, тя ще бъде голяма и ще позволи да се закупят екипи, топки и други принадлежности, от които се нуждае детският спорт в Стамболийски", обясни Тодор.

Идеята му е българите в чужбина да даряват пари всеки месец от 1 до 20 число. До 25-та дата той ще прави покупките на спортните артикули, които ще снима и ще публикува във Фейсбук заедно с касовата бележка, за да има отчетност. До края на месеца с куриер ще изпраща дарението на спортните клубове в града, които в момента са шест – по баскетбол, футбол, тенис на маса, борба, таекуондо и джудо.

Тодор Тумбалев обяснява инициативата с факта, че самият той активно е спортувал в детските си години. Спортът изградил у него самочувствие и много други качества, които му помагат в заниманията в момента.

"Болно ми е, че спортната база в града бе разрушена през годините и децата все по-малко спортуват”, коментира инициативата си Тодор.

Той живее в Лондон от пет години. Освен, че е пробил като фотомодел, има изяви като дизайнер, а от известно време се снима и в някои филмови продукции. От миналата година е и студент по бизнес в английската столица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама