Румяна Бъчварова за нападението над поморийския журналист: Ще реагираме много бързо

13:55, 15 яну 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Много бързо ще реагираме. Не трябва да го допускаме". Това каза пред репортер на София Topnovini.bg министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод жестокия побой над поморийския журналист Стоян Тончев.

"Не съм нападала медиите. Нямам проблем с медиите и винаги съм била медиен човек с изкючително уважение към тях. Готова съм да си сътрудничим, разчитам на обективните ви разследвания, а не на клеветнически кампании", допълни още Бъчварова в отговор на въпроса дали нападението над Тончев има връзка с изказването й, че коментарите на медиите относно работата на МВР заплашват националната сигурност на България.

Междувременно Районна прокуратура Поморие вече подхвана случая с колегата Стоян Тончев, собственик на сайта www.zadkulisite.com. Разследването е за причинена средна телесна повреда.

Журналистът беше нападнат около 23.00 часа вчера на път за дома си, в близост до сградата на Община Бургас. 31-годишният Стоян е бил повален на земята от две непознати за него лица, едното от които е било с маска. Докато го удряли, го питали „Докога ще пишеш”.

В момента Тончев е настанен за лечение в МБАЛ Бургас, а прокуратурата е разпоредила на органите на МВР незабавно издирване и задържане на извършителите.

Стоян Тончев се яви като кандидат за кмет и за общински съветник от Партията на зелените на изборите през октомври. Той е известен и като един от най-отявлените противници на сегашното управление на морската община. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама