Не искам МВР да се представя като хрантутник на държавата, заяви Бъчварова

13:38, 15 яну 16 / Политика 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не искам МВР да се представя като един хрантутник на държавата, който взема пари и се облагодетелства. Това коментира пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод критиките на работодателските организации към работата на ведомството, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Съжалявам за това, че не бях разбрана правилно. Организирането на този род кампании, изпраща послание към гражданите, че не са защитени и могат да се саморазправят. Това е последица от цялостната атмосфера. Моят призив "Стига вече" беше в тази посока. Внушението, че МВР не работи, е послание и към престъпниците, терористите", коментира тя. Допълни, че има спекулации, че МВР има прекалено раздут щат. "Реалният им брой е 22 700, което не ни дава възможност да покрием цялата страна. 4200 е администрацията, която се опитваме да оптимизираме. Ще се опитам да реорганизирам дейността. Недобронамерените кампании, в които има лъжливи факти, ще тълкувам като заплаха", отсече Бъчварова. 

За СМС-а на Борисов до Лозан Панов, вътрешният министър коментира, че това е проблем на съдебната власт, която трябва да даде доста отговори. "Борисов има своите основания и доколкото знам, неколкократно официално е бил канен във ВСС", добави тя. 

Бъчварова заяви за вота на недоверие, който БСП подготвя, че която и да е опозиция има право да внася такъв вот. "Мнозинството ще реши дали той е основателен или не. Мисля, че г-н Борисов ме подкрепя", убедена е Бъчварова. 

Даренията в МВР тя коментира, като уточни, че на 24 февруари е приет регламентът, че МВР може да получава дарения. "Няколко месеца по-късно съм издала заповед, че се регламентира този ред. Голяма част от дейността на МВР е свързана с международното сътрудничество. Даренията са свързани с общите условия, при които да работим. Отказани са частните дарения. Говорим за обща система на сигурност и стандарти", каза още Румяна Бъчварова. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама