Ченалова обяви днешния запис за автентичен и разкри кой е загадъчният мъж в него

13:16, 15 яну 16 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уволнената съдийка Румяна Ченалова беше привикана за пореден разпит в сградата на ДАНС тази сутрин. На влизане тя призна, че днешният разпространен запис от „Биволъ“, в който бившият председател на Софийски градски съд Владимира Янева твърди, че премиерът Бойко Борисов е купил къща за 1,5 млн. евро в Барселона на своя любовница е напълно автентичен.

Ченалова разкри още, че в деня на отстраняването на Янева бившата шефка на СГС е прекарала няколко часа в дома ѝ. Именно тогава е проведен въпросният разговор. Тя дори обяви кой е мъжът от записа. Това е адв. Момчил Мондешки. Според нея той се укрива заради нещо, след като е отказал няколко пъти на Етичната комисия на ВСС да бъде разпитан по истинността на тези записи, съобщава бТВ.

„Ние много пъти сме говорили, много прелюбопитни неща са казани. Интересно защо никой не ме е извикал да ме пита за тях“, заяви Ченалова.

Според нея записът е разпространен точно днес заради вчерашното прекратяване на проверката по скандала „Яневагейт“ и посещението на министър-председателя във Висшия съдебен съвет.

Тя каза още, че няма идея кой е сложил записващото устройство. Тя предположи, че това може да е дори и СРС.

Изказването ѝ дойде малко преди съда да обяви Владимира Янева за виновна по делото „Червеи“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама