ВМРО иска ревизия на исляма у нас

13:04, 15 яну 16 / Политика 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ревизия на исляма в България, поиска лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов от парламентарната трибуна. Той използва нападението над жени в Кьолн в новогодишната нощ, за да изтъкне, че тези, които“наводниха Европа нямат желание и намерение да се интегрират в нашето общество. Те имат намерението да наложат на нас, европейците, своите порядки, начин на живот и своята религия“.

„Крайно време е да излезем от самозаблуждението, че ние сме някакъв остров на стабилност. България е непосредствено до опасността да бъде лесно дестабилизирана. Днес вече не ни е необходима просто стабилност! Нужна ни е сила!“, призова той.

Затова от ВМРО поставят няколко акцента към правителството, опо които очакват незабавни действия.

Едно от тях е забраната лица, завършили ислямски институти в страни, в които се проповядва радикален ислям, да практикуват в България. „Всички духовни лица трябва да са завършили у нас и да практикуват под контрола на държавата. Проповедниците от всички религии трябва да проповядват на български език, ако проповядват в България“,посочи той.

Само преди два дни за регулация в тази посока се обяви и премиерът Бойко Борисов. 

Войводите искат още референдум за членството на Турция в ЕС, да не се пипа цената на тока, справяне с демографската криза и битовата престъпност, административна реформа и въвеждане на задължително гласуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама