Прокуратурата в Пловдив поиска задържане на крадец на златни накити

12:55, 15 яну 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Георги Б., на 21 г. от гр. Пловдив, привлечен като обвиняем за извършен грабеж при условията на продължавано престъпление –  престъпление по чл. 198 ал. 1 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента са събрани доказателства, обосноваващи предположението, че в периода от 8 януари 2016 г. до 13 януари 2016 г. в Пловдив, Георги Б. е извършил грабежи на три възрастни жени, като ги е проследявал и на места, където няма свидетели, е упражнявал насилие спрямо тях – повалял ги на земята и е отнемал златните им обеци. В хода на разследването бижутата са били намерени в различни златарски ателиета в града, където ги е продавал.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, разпознаване на лица и предмети, оценка на стойността на ограбените вещи, медицински експертизи за причинените телесни увреждания на пострадалите. По делото също са налице доказателства за четвърта пострадала жена, която не е подала сигнал до органите на МВР и предстои установяване на нейната самоличност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама