Над 300 лв. са събрани в коледната кампанияна БЧК-Разград за топъл обяд на деца в нужда

12:49, 15 яну 16 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 315 лева са събрани в съвместната коледна благотворителна кампания,организирана от БЧК-Разград и търговска верига „Кауфланд”, съобщи директорът на Секретариата на Червения кръст в лудогорския град д-р Милена Кехайова.

Кампанията бе проведена от 30 ноември до 8 януари, като посетителите на веригата имаха възможност да даряват в благотворителните кутии на БЧК, поставени в хипермаркета.

Средствата ще бъдат предоставени за програма „Топъл обяд” за нуждаещи се деца. По нея през зимните месеци на учебната 2015/2016 година БЧК-Разград в партньорство с общините Завет и Лозница ще подсигури топла храна на 40 деца от социално слаби семейства и в неравностойно положение от ПГЗ „А.Тимирязев” и ПГЗВМ „Ал. Стамболийски”.

Благотворителната инициатива се провежда за шеста поредна година. Целта й е да се наберат средства за осигуряване на безплатен обяд в училище за нуждаещи се български деца и по този начин да се върнат в училище, да се намали заболяваемостта сред тях, произтичаща от нередовно и непълноценно хранене. Досега, за пет години, чрез Кауфланд българските граждани са предоставили в помощ на уязвими деца 200 894 лв.

БЧК – Разград изказва благодарност на всички дарители, подкрепили хуманната инициатива за подпомагане на нуждаещи се деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама