Съдът остави в ареста Александър Донов за побоя над малолетно дете

12:40, 15 яну 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският градски съд не отмени мярката за неотклонение на 18-годишния Александър Донов, обвинен в опит за убийство на 3-годишния Христо, предаде репортер на София Topnovini.bg. Според съда събраните доказателства водят до извода, че извършената травма в областта на главата на малолетното дете е можела да доведе до смъртта му. Това е възпрепятствано единствено от бързата намеса в медицинските лица. 

Защитата на подсъдимия поиска измяна на мярката "задържане под стража", поради невъзможността да се докаже, че Донов и съучастникът му Патрик Първев са искали да убият детето.

Припомняме, че 3-годишното момче беше поверено от майка му на Първев да го гледа заедно с Донов, като двамата е трябвалo да се грижат за него в апартамент в столичния квартал "Зона Б-19". Вместо това обаче, те му нанесли тежък побой.

Адвокатът на подсъдимия заяви, че травмата върху малкия Христо е само една, а прокуратурата я определя като нанасяне на множество увреждания.

"Сашко е на 18 години, какъв убиец може да е той", каза още защитата, изтъквайки по-нататъшното му образователно развитие, което му предстои.

Прокуратурата от своя страна заяви, че мярката за неотклонение към този момент не може да бъде изменена в следствие на доказателствата. Обвинителите допълниха, че наранявания по главата на детето са причинени от множество удари, като се изключва вероятността за евентуално падане на малолетния. Решението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама