Пребитият Стоян Тончев пред Topnovini.bg: Властта води война срещу собствения си народ (аудио)

11:46, 15 яну 16 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„За мен това е опит за убийство. Цялата ми глава е буквално „смляна” и ми предстои операция, дори още не знам каква. Ако не бях успял да се измъкна от нападателите, сега можеше да не бъда жив”.

Това бяха първите думи на поморийския журналист Стоян Тончев пред Topnovini.bg, който бе пребит късно снощи на път за дома си в Поморие. 31-годишният мъж е бил нападнат от двама души, които са го били с палка и метален бокс. Докато го удряли, му крещели в лицето „Докога ще пишеш”.

Тончев подозира, че зад покушението над него стоят хора, чиито интереси е накърнил по един или друг начин чрез своите статии в сайта му www.zadkulisite.com.

Проверка на Topnovini.bg установи, че последният публикуван материал на Тончев е свързан с кмета на Поморие. Неговото заглавие е „Прокуратурата образува досъдебно производство по преписка, свързана с кмета на Поморие от ГЕРБ на ДПС и ощетяване на общинската хазна”.

„Това, което ми сториха тези хора, е признак на слабост, независимо дали аз съм проводник на истината или не. Искам да кажа, че моят сайт е създаден с цел обществена полза и не се финансира от никого. Хората трябва да знаят, че тази държава не върви на добре и нещата, които се случват в нея са пагубни. Ако няма промяна в политиката и хората във властта, трябва да има много сериозна гражданска война. Явно тя е започнала, но се води от силните на деня срещу народа”, категоричен е Тончев.

Припомняме, че Стоян Тончев се яви като кандидат за общински съветник от Партията на зелените на изборите през октомври. Той е известен и като един от най-отявлените противници на сегашното управление на морската община. Заради острата си позиция по актуални обществени и политически теми поморийският журналист на няколко пъти бе канен в различни предавания на национални медии. Голям медиен интерес предизвика и предизборният плакат на Тончев. Колажът, който напомняше постер на филма "Карибски пирати", изобразява журналиста с меч в ръка, пробождащ октопод, символ на мафията.

Според отлично осведомени източници Тончев работи и като пиар в една от най-известните медицински лаборатории в областта от известно време.

Екипът на Бургас Topnovini.bg осъжда остро подобен акт на посегателство върху личността и свободата на словото. Смятаме, че такива варварски действия поставят под сериозно съмнение моралните устои, върху които би следвало да се гради едно демократично общество, каквото се счита, че е българското.

Пълния разказ на Стоян Тончев може да чуете в прикачения звуков файл!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама