Местан и Кънев обсъдиха магистрала "Хемус" и политическата зима, но без коалиционни забежки

11:36, 15 яну 16 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като се заключиха в стаята на зам.-председателя на Народното събрание Иван Иванов, за да разговарят, екслидерът на ДПС Лютви Местан и председателят на ДСБ и депутат в опозиция от Реформаторския блок Радан Кънев се опитаха да финтират журналистите и да не признаят за какво точно са си приказвали, предаде репортер на София Topnovini.bg.

По думите на Местан с Кънев говорили за зимата и за ветровете, които веят през политическата зима и които променят политическата реалност.

"Споделих как ще се позиционира групата на независими народни представители около мен - много ясна опозиция на това управление, чиито формат става все по-неясен. Определихме се като либерали и няма да участваме в десния проект на Радан Кънев. В България има много ясна категорична необходимост от либерално движение за евроатлантическо развитие на страната", подчерта Местан.

По думите му мястото на отцепниците е в политическия център.

"Невъзможно е да ни пришивате към каквито и да е десни проекти. Между нас има различия, които са трудно преодолими. Те си остават и не са се променили. Ако има поле за диалог по национално значими теми, ще бъдем отворени за тях. Категорично казвам "Не" на внушенията за съучастие на независимите народни представители около мен в десен политически проект", допълни Местан.

Той поясни, че ще разговаря с всички, с които има необходимост. От своя страна съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че говорили за сегашната ситуация в България и автомагистрала "Хемус".

"Обсъдихме "Хемус", защото смятаме че това е приоритетен проект за България. Наистина поставих този въпрос, защото предполагам, че Местан има доста повече информация за автомагистралата", обясни Кънев.

Той допълни, че няма да се намерят обединени усилия между него и Местан.

"Нас ни разделят твърде много неща, имаме голяма поколенческа пропаст", поясни Кънев. Той също категорично отрече да правят общ десен проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама