Майки от Шумен: Лекар стреля с пушка по децата ни

11:20, 15 яну 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекар е стрелял с пушка по три деца в Шумен, сигнализираха във Фейсбук майки.

Инцидентът е станал вчера около 21.30 часа. Красимира Чепишева разказа в социалната мрежа, че чула гръм, а след минути вкъщи влязъл синът й, който се прибирал от тренировки по карате в салона на Математическа гимназия.

Детето било обляно в сълзи, но успяло да обясни, че по него и още две деца е стреляно с пушка от човек от съседния блок.

Родителите подали веднага сигнал към 112 и полицията се отзовала.

Синът на Надежда Калоянова също бил с другите две деца по време на стрелбата.

В социалната мрежа тя разказва, че децата са се намирали на ъгъла на Математическата гимназия. „Говорят си и отгоре се чува мъжки глас "Вий докога ще ми вдигате шум, знайте ли какво карате ще ви дам аз на вас" и се започва стрелба”, написа в поста си Надежда, в който посочва, че мъжът е д-р Румен Радев.

Днес родителите и децата дадоха показания в Районното управление на полицията в Шумен.

От полицията съобщиха, че след подадения сигнал полицейски екип е отишъл на  мястото на инцидента.

Децата показали на униформените служители мястото, където по техни думи мъжът е стрелял с пушка. Изяснена е самоличността му. Мъжът е разпитан и в сведенията си е посочил, че е хвърлил пиратка, след като неизвестни за него са нарушавали тишината и са ритали контейнер за смет.

Разпитани са и съседи на 54-годишния мъж, които са посочили, че около 21 часа са чули гръм, наподобяващ пиратка.

Пред Topnovini.bg обаче децата разказаха, че видели пушка.

„Първо я насочи към нас и после стреля във въздуха”, казаха те. Чули и как я зарежда. След гърмежа едно от тях побягнало, другите се скрили, а после избягали вкъщи.

„Детето ми беше в ужасно състояние - пребледняло и със сълзи на очи”, разказа Надежда Калоянова. 

Пред Topnovini.bg д-р Румен Радев отрече да е стрелял по децата.

„Смятате ли, че аз ще насоча оръжие към дете и ще гърмя. Защо на никого не му мина през ума, че има пиратки, които могат да възпроизведат същия гръм”, каза д-р Радев и добави, че най-малко заради практиката му на ловец не би си позволил да насочи оръжие към човек.

По-късно днес от Областната дирекция на МВР в Шумен съобщиха, че след извършената проверка е установено, че докторът притежава законно ловно оръжие, но отрекъл да го е използвал.

Днес са снети показания от трите деца- две малолетни и едно непълнолетно момче. Странични свидетели на случката, описана от децата, не са установени. 

При извършен оглед около жилището на Р.Р. части от патрон не са намерени. Материалите от преписката с данни за извършено престъпление са изпратени в Районна прокуратура-Шумен. На доктор Радев е съставен акт за установено административно нарушение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривините вещества и пиротехническите изделия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама