СМС-ът не е от член на ВСС, а от мой съветник, призна Борисов

11:12, 15 яну 16 / Политика 25 636 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Народното събрание за редовния петъчен парламентарен контрол и заяви пред журналисти, че СМС-ът, който препратил на председателя на ВКС Лозан Панов вчера не е получен от член на ВСС, предаде репортер на София Topnovini.bg. Той уточни, че съобщението му е пратено от негов съветник.

Премиерът обясни, че висшият магистрат казал пред членовете на ВСС да го извикат за разговор в Етичната комисия към Висшия съдебен съвет, макар че той нямало да дойде. Панов коментирал още, че на мястото на Борисов също не би отишъл на заседанието.

"Затова аз му препратих СМС-а, защото многократно сме коментирали по всички теми, които касаят съдебната система в частта строителство, обзавеждане, инфраструктура и всичко останало. Това е лична кореспонденция. Той започна да ме пита защо моята парламентарна група е гласувала по един или друг начин. Това не е негова работа", уточни премиерът.

Той подчерта, че не е говорил нито с Панов, нито с главния прокурор Сотир Цацаров, нито с който и да било от ВСС. 

"С времето всяко едно нещо си идва на мястото. С Панов сме имали прекрасна комуникация. Във времето, когато го беше страх след една катастрофа, аз лично съм говорил с него да го убедя, че няма нищо лошо да му се случи", коментира още министър-председателят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама