Русенски депутат: Призракът на административния произвол продължава да души бизнеса и да тормози гражданите

10:54, 15 яну 16 / Политика 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Един призрак броди из България, души бизнеса и тормози гражданите - призракът на административния произвол. Уж от 25 години безброй правителства и политици се борят с него, а той расте и крепне. Никой не може да накара мързеливите (не че всички са такива) чиновници да заработят, а може би и не иска".

Това сподели в профила си в социалната мрежа фейсбук народният представител от "Патриотичен фронт" Искрен Веселинов по повод предложението за "мълчаливо съгласие", което бе отхвърлено от Народното събрание вчера.

"От Патриотичния фронт предложихме принципа на мълчаливото съгласие да замени мълчаливия отказ в АПК (бел. ред. - Административно-процесуалния кодекс). Синдикати и работодатели определиха законопроекта ни като революционен и го адмирираха. Какво предлагахме: ако не се произнесе в срок, значи администрацията е съгласна и е длъжна да издаде искания акт", уточни народният представител от 19-ти МИР-Русе.

Той уточни, че предложението е съобразено и с гражданите, които са спечелили дела за мълчалив отказ, но въпреки съдебните решения чиновниците продължават да не издават нужните актове.

"А също и заради инвеститорите, които колкото пари и добри идеи за бизнес и нови работни места да имат, опрат ли напр. до ОВОС, чакат по година-две над уж задължителния за администрацията срок. Отговарят им: липса на капацитет, виновни няма, а инвестициите се случват другаде", споделя още Веселинов.

"И от БСП и от ГЕРБ се въздаржаха, а предложението не мина. Подкрепяли го по принцип, ама не сега, не така... Да сме пробвали с друго. Ще пробваме... Върти ми се в главата да въведем глоба за всеки забавен административен акт. Да видим дали ще мине или пак ще победи принципа на административната безотговорност... Отново!", заявява още в профила си във фейсбук депутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама