Бойко Борисов осъди Чуколов за 50 хил. лева заради обида

10:35, 15 яну 16 / Политика 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов осъди за 50 хил. лева депутата от „Атака“ Десислав Чуколов за обида. На първа инстанция Софийският градски съд е решил Чуколов да изплати обезщетение на министър-председателя в размер на 25 хил. лева, но на 7 януари Софийският апелативен съд (САС) увеличи двойно сумата, пише в. „24 часа“.

Предявеният иск е бил за 50 хил. лева. Борисов завел делото за причинени неимуществени вреди, тъй като се почувствал засегнат от изказване на депутата от „Атака“ в предаването „Лице в лице“ по бТВ на 13 ноември 2013 г. Тогава депутатът казал, че ако премиерът „не е на власт, мястото му е в затвора“.

„Много неща мога да преживея, обаче да ми кажат, че съм за затвора, вече е прекалено, минава всякакви граници“, е коментирал Борисов по телефона пред служители на пресслужбата на партията.

Според свидетели той бил много ядосан, като гледал предаването вкъщи. Неговото възмущение продължило и през следващите дни, „усещало се, че е унизен и обиден”.

Адвокатът му Марин Марковски е останал удовлетворен от решението на съда. Борисов е завел и три дела срещу лидера на „Атака“ Волен Сидеров. По думите на Марковски всичките са спечелени, като САС ги е обединил в едно общо дело. Очаква се само и решението на Върховния касационен съд (ВКС) по него.

Чуколов е съден, защото си е позволил лично мнение, коментира депутатът присъдата пред в. „24 часа“. Според него „ явно съдиите от втора инстанция също си пускат SMS-и с Борисов“. Той ще обжалва решението на САС пред ВКС, като се надява „ на следващата инстанция да не срещна поредните влюбени в Борисов съдии“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама