Общината: Пловдив готов за големия сняг и ниските температури

10:34, 15 яну 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поради очакваните обилни валежи ОП "Чистота“ и фирмата по поддържане на дъждоприемните шахти почистиха извънредно, освен установения график, шахтите в целия град, съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Според метеорологичните прогнози с понижаването на температурите силният дъжд утре се очаква да премине в интензивен снеговалеж, а следващата седмица да започне с до минус 10 градуса под нулата.

"Предприели сме мерки срещу навявания от сняг и образуване на поледици, като цялата техника от разпръсквачи на сол и химически препарати, както и снегорините, са в готовност да започнат работа още в събота и да продължат в неделя", посочи Иван Стоянов. Той подчерта, че за целта е подготвена и смес от сол и калциев дихлорид, ефективна срещу снят и лед дори при минус 30 градуса температура.

От общинското предприятие умоляват гражданите да се съобразят с обстановката и в неделя и понеделник да паркират автомобилите си така, че да осигурят достъп за снегопочистващата техника във вътрешнокварталните улици, за да бъдат обслужени всички проблемни места.      

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама