Възможности за финансиране на русенски проекти представи Европейската банка за възстановяване и развитие

10:28, 15 яну 16 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Русе Пламен Стоилов проведе официална среща с представители на Европейската банка за възстановяване и развитие. Поводът за визитата беше обсъждането на бъдещи възможности за финансиране на различни проекти, съобщиха от пресслужбата на местната администрация край Дунава.

На срещата са присъствали Лариса Манастърли – директор на банката за България, Илия Кардашлиев и Иван Церовски – представители на банката, зам.-кметът по европейски въпроси д-р Страхил Карапчански, секретарят на Общината Димитър Генков, както и други членове на екипа на Стоилов.

Кметът е представил визията на Русе за следващите четири години и проектите, по които общинска администрация вече усилено работи. В тази връзка той е споделил, че "Общината продължава да работи с високи темпове, реализирайки мащабни проекти, които да променят още повече облика на града".

От своя страна, представителите на финансовата институция са заявили ясна позиция по отношение на подкрепата си към развитието на дунавската столица на България, която е и сред първите посетени общини в страната след стъпването в длъжност на директора за България Лариса Манастърли. Делегацията е представила и възможностите за кандидатстване за финансиране от Европейската банка и условията за одобрение.

"В заключение представителите на Европейската банка единодушно заявиха, че Община Русе неслучайно е избрана като потенциален партньор, тъй като финансовите й показатели са високи, а капацитетът и желанието за развитие налице", отбелязаха още след срещата от администрацията на Стоилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама