БСП търси помощ за вота на недоверие (обновена)

10:32, 15 яну 16 / Политика 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С ДПС ще обсъдим трите теми, които анонсирахме като възможни за искането на вот на недоверие към правителството. Възникнаха и други, които очертават достатъчно кризисни процеси за прокараните политики от кабинета.

Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в парламента, предаде репортер на София Topnovini.bg. Припомняме, че в навечерието на новия политически сезон Миков обяви, че партията му ще търси съмишленици в искането си за вот на недоверие.

Той проведе среща с двама от съпредседателите на ДПС - Мустафа Карадайъ и Четин Казак. Депутатът от Движението Ферихан Ахмедова също взе участие в разговорите.

"Има доста теми, които се провалят в страната. Виждаме изпълнителната власт какво поведение има. Въпросът в тези консултации е да стигнем до теми, по които можем да внесем вот на недоверие. Това е и основният инструмент на Конституцията за въздействие на властта", заяви от своя страна Карадайъ.

След това социалистите проведоха работна среща и с представители на БДЦ на същата тема. От там са получили положителен отговор за подкрепа по една от темите за вот на недоверие - здравеопазване. 

Трите теми, около които БСП гравитира в избора си за искане на вот на недоверие са здравеопазване, сигурност и социална политика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама