Григор Димитров се класира за финала в Сидни

10:07, 15 яну 16 / Спорт 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за финала на турнира в Сидни. Той успя да победи Жил Мюлер с 2:0 сета в полуфиналите и така успя да се класира за седмия си решаващ мач за трофей.

Гришо надделя с 6:2, 7:6 (4). 24-годишният българин изигра изключително силен мач, в който успя да зарадва публиката и с няколко технични отигравания.

Двубоят беше прекъсван на два пъти заради силния дъжд – веднъж в самото начало на мача за около час и малко преди края за няколко минути. Това обаче не разсея по никакъв начин хасковлията и той спечели срещата без никакво отпускане в играта си.

Интересен момент беше фактът, че Димитров изигра 1/4-финалния си мач от турнира срещу Александър Дългополов само няколко часа преди двубоя с Мюлер. В него Гришо надделя с 2:1 сета, а срещата беше отложена с един ден заради дъждовното време.

В битката за трофея българинът ще се изправи срещу победителя от срещата между миналогодишния шампион и поставен под №3 Виктор Троицки (Сърбия) или Теймураз Габашвили (Русия).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама