Митко Динев представя нова книга в Стара Загора

09:12, 15 яну 16 / Култура 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поетът с китара Митко Динев ще представи днес новата си книга „Няма нищо лошо в това да се прави понякога и добро”. Началото е от 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.

Старозагорският бард, който е автор на няколко сатирични поетични сборника, се представя пред родна публика този път с проза. „Няма измяна. Това е просто кратка почивка от епиграмите. Пък и бяха се натрупали доста случки от живота ми, които бях длъжен да разкажа”, коментира Митко Динев въпроса, защо е изменил на поезията. По думите му заглавието на новата книга е провокативно. Тя съдържа разкази, които са преживени от него и хората в живота му, както и разкази на чужди истории, преразказани в негов стил.

„Описал съм случки, които са интересни за моите читатели. Например в разказа „Голямата кражба” е описано как се състоя приватизацията в Стара Загора, кои бяха главните герои, какви бяха мръсните игри. Всичко това го разказвам, в качеството си на един от основните герои на тези събития и естествено с ирония към тях, към времето и в крайна сметка към самия себе си”, казва още авторът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама