"Образ и подобие" в ГХГ Пловдив

09:09, 15 яну 16 / Култура 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нестандартният проект, включващ 77 автопортрета на емблематични съвременни творци "Образ и подобие" на колекционера и меценат Николай Неделчев, продължава да отправя предизвикателства към публиката. Тази вечер от 18:30 изложбата ще бъде официално открита от Неделчев и кмета на Пловдив Иван Тотев в Градската Художествена Галерия. По време на събитието ще присъстват и част от авторите на произведенията, някои от които са родени именно в Града под тепетата.

Основната кауза, която меценатът и неговият екип от Publicis Groupe Bulgaria са си поставили, е не само да мотивират гражданите и гостите на Пловдив да видят изложбата, но и да ги вдъхновят да говорят за нея и за изкуството като цяло от първо лице.

На Главната улица в Пловдив вече са монтирани новите визии на кампанията, които запазват стилистиката на комуникацията до момента, но думите върху белите платна вече не са на копирайтърите, а са на част от посетителите на първата изложба.

Изложбата може да бъде видяна до 10 февруари в сградата на Градската Художествена Галерия в Пловдив, след което ще започне нейната подготовка за гостуване в друг български град. Във всеки град посетителите ще имат възможност на място да напишат своето описание на едно от произведенията и да го качат на специално създаден за целта уебсайт.

След това ще могат да шернат своето описание и разбиране в социални мрежи. Освен това благодарение на висококачествения цветен принтер, предоставен от HP, партньор на "Образ и подобие", всеки може на място да отпечата своите думи на плакат, който да вземе със себе си и да запази като ярък спомен от допира с изкуството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама