Освобождават от такса „Смет” молитвени домове и храмове в Добрич

08:01, 15 яну 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добрич обяви публично обсъждане на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Публичното обсъждане ще продължи до 27 януари.

В докладната записка на кмета Йордан Йорданов се посочва, че  са получени писма от Окръжна прокуратура с предложение за актуализиране на Наредбата за определяне на местните данъци на територията на Община град Добрич и Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, съобразно настъпилите промени в Закона за местните данъци и такси.

Предложението е с наредбата да се уреди плащането на такси за дейностите по отглеждане и възпитание в задължителното предучилищно образование за ползване на детската градина или училището, извън финансираните от държавата дейности, както и за дейностите на центровете за подкрепа за личностно развитие.

Освен това е предвидено освобождаване от заплащане на Такса за битови отпадъци на молитвени домове, храмове и манастири, в които се извършва богослужебна дейност от законно регистрираните вероизповедания в страната, заедно с поземлените имоти, върху които са построени. Условието е имотите да не се ползват със стопанска цел, несвързана с пряката им богослужебна дейност.

Приета е и възможността данъчни декларации по Закона за местните данъци и такси да се подават и по електронен път и се вмени задължение на общините да уведомяват ежедневно Министерството на финансите, като предоставят данъчно – осигурителна информация по ред, начин и във формат, определени със заповед на министъра на финансите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама