Социалните във Варна отчитат бум на кандидатите за безплатни винетки

07:52, 15 яну 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бум на кандидатите за безплатни годишни винетки срещу ТЕЛК решение отчитат от Дирекция "Социално подпомагане" във Варна. От началото на декември до момента са подадени над 5000 заявления. Прогнозите са, че броят им ще достигне до около 9000 при над 7000 за предходния период.

Според социалните служители увеличението на кандидатите, което се наблюдава в цялата страна, се дължи най-вече на ръста в цената на годишната винетка. Той стимулира близки и роднини на лица с 50% или над 50% инвалидност да им прехвърлят собствеността на автомобила, стига да е до 2000 кубика и до 117 к.с.

"Идват синове и внуци, които са прехвърлили автомобилите си на майки и баби с увреждане, но реално ги ползват за себе си. Тези хора са мобилни, пътуват извън града и бързат да вземат безплатния винетен стикер. Затова струпването се получава в началото на годината", обясни Галя Иванова от Дирекция "Социално подпомагане" пред moreto.net.

Заявления за безплатни винетки се приемат от 1 декември. За миналия месец са подадени документи от около 4500 души. Съдейки по опита от предходни годни се очаква напливът да продължи до средата на февруари, посочи Иванова. По думите й за периода се очаква всеки от 18-те служители, ангажирани с дейността в дирекцията, да обслужи по повече от 500 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама